Sunda snabblån

sunda snabblånAtt låna pengar med ett snabblån eller smslån är idag väldigt enkelt och det går fort. Du ansöker direkt på nätet, får svar direkt och sedan har du ofta pengarna på ditt konto samma dag. Det är alltså lätt att få några tusen kronor extra i plånboken på bara några minuter och det kan många gånger kännas som en bagatell att låna ett så litet belopp.

Vad är osunda lån?

Det som avgör om ett snabblån är sunt eller inte är främst ändamålet för lånet. Behöver du låna pengar för att du varit tvungen att laga en trasig tand, för att bilen helt plötsligt fått ett allvarligt fel eller behöver du låna för att du varit oaktsam med dina pengar och fått slut på kontot? Använd sunt förnuft när du lånar pengar, oavsett behov.

Att låna pengar för att finansiera ett köp, t.ex av en bil eller av en drömresa kan vara helt sunt, under förutsättning att du har kontroll över din ekonomi. Du måste vara medveten om vilka månadskostnader lånet är förenat med och att du har en så pass hög inkomst att du kan återbetala lånet utan problem.

Om du exempelvis behöver låna till kontantinsatsen av ett hus så är det ett privatlån du behöver ansöka om. Fördelarna med privatlån i jämförelse med buy Spotify Plays snabblån är framförallt att du då kan låna större summor, samt att räntan oftast är lägre än när du tar ett snabblån. Dock så är kraven samtidigt lägre för att få ett snabblån beviljat och betalas ut betydligt snabbare än privatlån.

Det är även viktigt att tänka på vilka ändamål man lånar till, läs mer om sunda ändamål för snabblån på 5000 – 1000 kr.

Ta snabblån på allvar

Ett par tusen kronor är inte mycket pengar idag men om du nu känner att du behöver låna en sådan liten summa för att få din ekonomi att gå ihop, ja då är det väldigt mycket pengar för just dig. Ta din situation och lånet på allvar, det är inte pengar som helt plötsligt kan gå upp i rök, pengarna måste återbetalas.

Om du befinner dig i en tryckt ekonomisk sits där dt ofta är slut på kontot innan lön, då måste du göra förändringar i din ekonomi. Det är inte sunt att låna pengar till vardagliga saker för att få ekonomin att gå ihop, för då förvärrar man bara situationen och skjuter problemet framför sig.

Snabblån och smslån ska alltid återbetalas under den avtalade löptiden, annars tillkommer avgifter, ytterligare räntor. Om du skjuter upp betalningen för långt eller helt enkelt inte kan återbetala så går din skuld vidare till inkasso och sedan till Kronofogden. Detta leder till ytterligare kostnader och betalningsanmärkningar.

Så ordnar du din ekonomi

Det är inte ovanligt att privatpersoner får panik över sin ekonomi och i stället för att dröja med hyra och andra räkningar så är ibland snabblån den sista utvägen. Problemet hänger i stort sett alltid på dåligt strukturerad ekonomi och dålig koll på utgifter. Börja därför med att budgetera din ekonomi och ta reda på vart det läcker mest pengar samt vad du kan göra för att snabbt förbättra ekonomin.

Om du redan har stora skulder så kan du ta hjälp av en skuldrådgivare hos din kommun. Detta är en kostnadsfri hjälp som alla har rätt att få, du behöver bara kontakta din kommun och be om ett möte med deras skuldrådgivare. Svälj din stolthet och acceptera ditt problem, först då kan du få en realistisk syn på ditt problem och verkligen ta de rätta besluten.

Låna inte pengar om du redan har mer skulder än du klarar av!