”Gratis smslån” – Är det rätt?

      Kommentarer inaktiverade för ”Gratis smslån” – Är det rätt?

fråga om smslånSedan ett par år tillbaka så har finansinspektionen förbjudit smslån företagen att använda sig av begreppet smslån gratis även om det principiellt fortfarande är ett gratis smslån. Det får på sin höjd kallas räntefritt smslån enligt finansinspektionen.

Även om det självklart är en positiv utveckling att finansinspektionen gör en översyn över hur smslån företagen gör reklam så är det en liten underlig syn på att man inte får kalla ett lån gratis även om det inte finns några kostnader med att ta det lånet.

Enligt de flesta människorna så är en vara eller tjänst som inte kostar något gratis men här säger finansinspektionen något helt annat och menar att det är vilseledande då det fortfarande kostar att ta lånet och betala tillbaka det försent men detta måste sannolikt gälla alla typer av tjänster. En tjänst som är gratis under 30 dagar är gratis under 30 dagar. Men om personen väljer att förnya efter 30 dagar så kostar tjänsten si eller så mycket. Man får mig veterligen fortfarande kalla den typen av tjänst som man inte behöver betala något för under 30 dagar för gratis tjänst.

Vad är ett smslån gratis?

Även om det egentligen inte får kallas för smslån gratis utan måste kallas för räntefritt smslån så är det fortfarande ett smslån utan någon kostnad för låntagaren utöver själva lånebeloppet. Det som finansinspektionen menade var att människor kunde få för sig att lånet var helt gratis och man med andra ord fick pengar utan någon motprestation. Vilket ingen rimligtvis trodde även om man ibland blir mörkrädd över människors insikt i ekonomi och livsfrågor.

Räntefria smslån är alltså ett lån utan någon ränta eller andra kostnader och det enda som låntagaren behöver betala tillbaka är själva lånebeloppet. Så om en person tar ett lån på 3000 kr så måste samma person betala tillbaka 3000 kr innan löptiden gått ut på lånet. Det kan verka vara rätt självklart men fortfarande är det många som undrar vad ett räntefritt smslån faktiskt är.

Kritiken mot räntefria smslån

Det finns en enorm kritik mot räntefria smslån eller smslån gratis som de kallades tidigare och det kan tyckas vara konstigt då smslånen fått ta enorm kritik för att deras räntor är alldeles för höga. När man däremot har en ränta som är i stort sett obefintlig så får man kritik för detta istället.

För individer som ytterst sällan behöver ta ett smslån så är räntefria smslån helt perfekt då man utan någon kostnad, något man får om tar vilket annat lån eller kredit som helst. Löptiden är också samma som vissa kreditkort har nämligen omkring 30 dagar och man kan alltså låna ett belopp på upp till 15 000 kr helt räntefritt med ett smslån.

Få mer information om räntefria smslån

Det finns många sätt att få mer information om räntefria smslån och man kan självklart börja med att vända sig direkt till finansinspektionen som kan berätta om deras syn på räntefria smslån. Det finns även flera olika jämförelsesidor för smslån där räntefria smslån fått ta en stor plats då det är de mest attraktiva lånen på den svenska marknaden vid skrivande stund.
Vi rekommenderar att ni besöker http://smslångratis.com för mer information om räntefria smslån