Boosta din ekonomi efter semestern

      Kommentarer inaktiverade för Boosta din ekonomi efter semestern

Under semestern händer det ofta att man spenderar mer pengar än beräknat, och när glansdagarna är över kan det många gånger vara för lite pengar kvar på kontot. Detta är ett relativt vanligt scenario.

Ofta vill man unna sig lite extra under sin semester och det är det naturligtvis inget fel på, så länge inte ekonomin blir lidande i det långa loppet. Därför gäller det att se över det ekonomiska när semestern väl är över. För att komma på rätt köl med ekonomin igen kan man behöva dra åt svångremmen under en tid. Det kan kännas trist, men det kommer vara gynnsamt i längden. Här är några saker att tänka på.

Ta kontroll över ekonomin direkt

Skjut inte på denna punkt. Risken finns att du förhalar den så länge att din ekonomi blir ordentligt lidande. Ju snabbare du tar tag i din ekonomi, desto snabbare kommer den återgå till det normala.

Säg upp onödiga abonnemang

Många gånger har man abonnemang som man sällan eller aldrig använder, och många bäckar små drar iväg snabbt. Ibland glömmer man kanske bort vilka abonnemang som tecknats, eftersom de går på autogiro. Logga in på din internetbank och gå igenom dina betalningar för att inte missa något.

Unna dig gärna – men till en lägre kostnad

Om man tvingas dra in på allt försvinner oftast motivationen snabbt, och det kan därför vara bättre att kompromissa om vissa saker istället för att utesluta dem helt. Är det viktigt för dig att ta en kaffe ute? Investera i en termosmugg och ta med kaffe hemifrån. Vill du fika med vännerna? Baka egen fika och ha en picknick någonstans. Du ska se att det finns mycket att spara genom att dra in på småkostnader.

Småutgifterna kan lätt bli många under en månad och blir då istället en stor kostnad.

Rensa och sälj det som inte används

Här finns många kronor att tjäna in för de allra flesta. Rensa ur gömmorna där hemma, och sälj allt som ändå inte används. Det är både bra för miljön och din plånbok. Dessutom är det otroligt välgörande för sinnet att rensa hemma med jämna mellanrum. Rensa ut det gamla inför hösten!