7 hobbyer med liten prislapp

      Kommentarer inaktiverade för 7 hobbyer med liten prislapp

Letar du efter en ny hobby? En som inte kostar skjortan? Det är många som skulle må bra av att skaffa en ny hobby, en som gör vardagen lite roligare och som ger tillfälle till nya upplevelse och nya kontakter. Problemet är att många upplever att det dels kan vara svårt att fundera ut vad man skulle vilja göra, dels tänker att de flesta hobbyer kostar mycket pengar. Sistnämnda är sant om det handlar om en satsning på Formel1, men i övrigt är de flesta hobbyer faktiskt ganska billiga och några är snudd på gratis. Här är sju tips på hobbyer med en liten prislapp.

Motionera

Att ta en promenad kostar inte ett öre bortsett från slitaget på skorna. Att jogga är lite dyrare eftersom du kan behöva köpa nya skor och cykling kräver givetvis att du har en cykel. Du behöver dock ingen dyr racercykel för att börja trampa runt i omgivningarna. En begagnad cykel till ett lågt pris duger förmodligen gott och väl för både motion och upplevelser.

Börja pyssla

Att pyssla är inte bara något som barn kan roa sig med. Många vuxna tycker om det lugn i sinnet som uppstår när man fokuserar på att skapa saker med händerna. En del väljer att fylla i målarböcker för vuxna medan andra lägger pussel.

Spela spel

Brädspelen är på frammarsch i Sverige. Fler och fler familjer upptäcker tjusningen med att ta fram ett bra brädspel och umgås tillsammans kring köksbordet eller vardagsrumsbordet. Det finns en enorm mängd brädspel för alla åldrar, så det är bara att välja och vraka. För den vuxen som vill grotta ner sig ordentligt i spelens fantastiska värld finns självklart också äventyrsspel och strategispel för en mer mogen publik.

Läsning

Vid sidan av motion i olika former är läsning förmodligen den vanligaste hobbyn i Sverige. Det är många som uppskattar att kunna sätta sig med en god bok och ta del av en bra story. Böcker behöver inte kosta någonting, förutsatt att du tar dig till biblioteket lite då och då. Om du inte har ro nog i kroppen att sitta still och läsa, varför inte prova ljudböcker?

Volontärarbete

Volontärarbete är kanske inte den mest typiska av hobbyer, men den är kanske den som kan ge mest tillbaka. Volontärarbete kan handla om allt möjligt. Du kan till exempel hjälpa till i din lokala idrottsklubb, vara med i en organisation som tar tillvara barns eller djurs rätt, ställa upp som kontaktperson för unga som har det svårt, och så vidare. Kom bara ihåg att ta dina åtaganden på allvar. Volontärarbete är inte en hobby du kan sluta med när du vill.

Skaffa ett husdjur

Att skaffa husdjur bara för att ha något att fördriva tiden med är inte rekommenderat. Har du emellertid alltid velat ha ett husdjur, och ser förhållandet mellan dig och djuret som ett där ni båda bidrar till relationen, kan ägande av ett husdjur bli en mycket givande hobby.

Lär dig ett instrument

Har du alltid velat lära dig spela gitarr? Eller piano? Varför inte göra slag i saken? När du ska lära dig ett instrument har du en lite större initial kostnad, men sedan kostar varje ackord eller ton inte många öre. Dessutom behöver du inte ta dyra lektioner. Idag är möjligheterna att lära sig spela på egen hand nämligen större än någonsin, detta med smarta appar för mobil och surfplatta.