Så tecknar du ett smslån

      Kommentarer inaktiverade för Så tecknar du ett smslån

Som namnet anger kan du ansöka om ett smslån via ett sms. Men de flesta långivare kräver att du ska vara registrerad som kund hos dem först innan du kan låna pengar genom ett enkelt sms. Det är därför en bra idé att du registrerar dig som en kund hos en långivare redan idag.

När du ska ansöka om ett smslån första gången ska du göra din ansökan online. Detta betyder att du antingen ska använda en smartphone med internetuppkoppling eller att du ska ansöka via din dator. Du ska nämligen utfylla ett schema med vissa personliga informationer innan du kan låna pengar. Det beror bland annat på att det är viktigt för långivaren att veta att du är minst 18 år då det enligt svensk lagstiftning krävs att du är 18 år eller mer när du ska låna pengar. Utöver det är det för många ett minsta krav att du har en form för inkomst. Det ställs oftast inte krav på hur stor inkomsten ska vara och det är därför lätt att bli beviljad ett smslån även om man bara har ett deltidsjobb eller om man får kontanthjälp. Men för att vara säker på att du kan betala tillbaka ditt lån måste de veta att du har en slags inkomst. När långivaren fått dessa informationer om dig kopplas ditt mobiltelefonnummer till upplysningarna och du kan låna pengar via ett enkelt sms. När du i framtiden ansöker om lån hos långivaren ska du inte upplysa om alla dessa informationer igen och låneprocessen är därför så snabb som den möjligtvis kan bli. Faktiskt kan du förvänta att ha pengarna tillgängligt på kontot inom 15-20 minuter efter att du ansökt om lånet.

Du kan med fördel registrera dig som kund hos en långivare redan idag. De flesta långivare erbjuder att du får ditt första smslån både ränte- och avgiftsfritt. Det är alltså helt gratis för dig att låna pengar första gången. På det sättet kan du registrera dig som kund och prova metoden utan att betala för det.